De ce rămâne parchetul gri o constantă în amenajări interioare?

Dincolo de orice tendințe și de ceea ce lansează nou pe piață producătorii, există, în ceea ce privește parchetul, o serie de constante. Unele dintre cele mai importante au în vedere pardoselile naturale, cu un finisaj simplu, ce păstrează modelul și particularitățile esenței lemnoase din care a fost obținut. Culorile deschise, așa cum este și griul, se regăsesc în designul celor mai speciale și moderne interioare.

De ce este parchetul gri o constantă în alegerile de amenajări interioare?

În general, culorile deschise, care luminează interioarele, sunt ușor de asortat și permit punerea în evidență a calităților mobilierului ales, sunt printre preferatele clienților actuali. Printre cele mai importante motive, ale aprecierilor și constanței în design a parchetului gri menționăm:

1. Permite obținerea unor interioare elegante și moderne

Griul în diverse nuanțe este o culoare care oferă o prestanță deosebită pardoselii. El se poate combina foarte plăcut cu albul, galbenul, portocaliul, albastrul, verdele. Astfel, dacă dorești să dai un aer sobru, elegant și distins oricărei încăperi din locuința sau biroul tău, dar să ai și posibilitatea de a reuși să pui în evidență anumite piese de mobilier sau de decor, optează pentru un parchet gri.

2. Există o multitudine de variante, cu nuanțe și finisaje dintre cele mai variate

În cazul în care atunci când auzi gri, ai în minte o culoare neutră, care poate nu îți spune nimic, atunci când vorbim despre parchet gri, lucrurile se diversifică mult. Există parchet gri în diverse nuanțe, de intensitate diferită și chiar cu îmbinări de mai multe nuanțe de gri. Efectul vizual ce poate fi obținut variază, de la sobru și rece, până la jucăuș și ultramodern. Dacă vrei să optezi și tu pentru o nuanță și te gândești cum poți să o asortezi la mobilier, găsești în prezent numeroase soluții, atât în ceea ce privește parchetul, cât și în ceea ce privește toate celelalte elemente de amenajare.

3. Poate fi combinat în numeroase feluri, pentru a obține o multitudine de efecte

Pentru maximum de efect și un plus de personalitate este bine să mergi pe elemente de contrast. O pardoseală gri, în nuanțe deschise se potrivește unui mobilier în nuanțe închise, wenge, maron și chiar galben. În cazul unui parchet triplustratificat sau dublu strattificat în nuanțe mai închise de gri, se poate alege un mobilier mai deschis, bej, crem, lemn natur, pai, alb, gri deschis.

Parchetul de stejar Jamaica, dublustratificat este o opțiune ce merită să fie luată în seama de toți cei care adoră simplitatea și aspectul specific lemnului natural. Finisajul uleiat alb, pe lemn periat cu îmbinări vizibile, evidențiază foarte frumos nervurile și modelele elegante specifice secțiunilor lemnului de stejar. Poate fi folosit inclusiv pentru sisteme de încălzire prin pardoseală.

Așadar, dacă ți-a atras atenția parchetul gri și vrei să-l utilizezi pentru amenajarea unui spațiu, putem spune că faci o alegere bună, pentru care te vei felicita în timp. Este un parchet deosebit, ce permite obținerea unor interioare elegante, moderne, ușor de personalizat.

Dacă ai nevoie de mai multe soluții și sfaturi avizate în achiziția de parchet gri, poți urmări Superpachet.ro, blog despre parchet și pardoseli al Alma Parchet. Sau, și mai bine, mergi în showroom și alegi cu ochii și sufletul! 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*