Curtea amenajata creste pretul casei

Daca intram intr-o curte amenajata si bine intretinuta ne simtim foarte bine. Totul in jur este la locul lui, ceea ce ne da o senzatie de implinire.

Curtea este prima imagine pe care o vedem cand intram pe poarta unei case. Daca aceasta este amenajata si curata, va avea un impact pozitiv asupra vizitatorului. Acest lucru poate fi un plus valoare atunci cand incercam sa vindem casa.

In general, cei care doresc sa-si vanda casa, nu se obosesc cu amenajarea curtii sau a gradinii. Din pacate avand o curte neamenajata pierd foarte mult din imagine.

Intr-un fel e de inteles, amenajarea unei curti sau a unei gradini se face intr-o perioada lunga de timp. Daca astazi sadim flori, acelea este posibil ca doar dupa luni de zile sa infloreasca.

In plus este posibil ca cei care vor sa cumpere cladirea respectiva sa doreasca sa faca modificari la cladire sau sa faca alta amenajare a curtii. Cu toate acestea, imaginea pe care o vad cumparatorii conteaza foarte mult, este primul impact pe care il au cand intra pe poarta.

Daca doriti sa vindeti o casa, dar nu aveti gradina amenajata, gasiti aici cateva idei care va pot transforma curtea intr-un loc primitor si cald.

Cea mai usoara si rapida transformare o puteti face utilizand flori si plante ornamentale crescute in ghivece si gazon rulou. Avantajul acestora este ca le puteti muta oricand dintr-un loc in altul.

Pentru ca sa nu se vada ca sunt plante in ghiveci, puteti sa le puneti in pamant cu ghiveci cu tot astfel dand senzatia ca plantele sunt asezate direct in pamant si nu in ghiveci.

Metoda de asezare in pamant a ghivecelor este simpla si des utilizata in amenajarile in care este necesara schimbarea periodica a florilor.

Trebuie sa asezati in pamant un ghiveci gol, de o marime mai mare decat cel in care sunt plantele ornamentale pentru ca ulterior, in acest ghiveci mai mare sa se aseze ghiveciul propriu-zis cu flori.

Astfel avem locul perfect in care putem pune cu usurinta ghiveciul cu flori si plante ornamentale fara ca acest loc sa se astupe in timp.

In functie de preferinte, florile pot fi aranjate in diverse moduri, grupate sau puse singure pentru a crea pete de culoare in gradina.

Gazonul rulou poate fi montat oricand, trebuie doar udat din belsug pana se prind radacinile. Cu toate acestea de preferat este sa-l fixati primavara sau toamna, perioade in care umiditatea este mai mare si nici razele soarelui nu sunt atat de puternice.

Cu un efort minim, curtea poate fi transformata intr-o gradina viu colorata. Sa nu uitam insa ca o gradina este vie si frumoasa daca este ingrijita. de aceea este bine sa ne facem timp cate o ora din doua in doua zile pentru muncile de intretinere a gradinii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*