Cum te ajuta niste analize medicale sa iti verifici starea de sanatate

Sanatatea fiecaruia dintre noi trebuie sa fie prioritatea numarul 1, astfel ca efectuarea unor analize medicale anuale trebuie sa devina o obligatie, nu doar o nevoie. In plus, grija pentru sanatatea ta, dar si a familiei tale nu trebuie trecuta cu vederea chiar daca membrii nu prezinta simptome asociate cu vreo afectiune. O dieta echilibrata, un somn linistit si odihnitor de cel putin 7 sau 8 ore pe noapte si efectuarea investigatiilor in mod periodic rerezinta pasii pentru un stil de viata corect!

De ce este recomandata efectuarea unor analize medicale in fiecare an?

analize medicale

Avand in vedere ca multe afectiuni sau boli se manifesta mai tarziu cand deja boala se afla intr-un stadiu avansat, efectuarea periodica a unor analize medicale te va ajuta sa descoperi afectiunea mult mai devreme cand inca se mai poate aplica un tratament corespunzator. Asadar, asigura-te ca ti-ai facut din timp programare la medicul de familie sau medicul specialist si nu mai astepta sa aiba altcineva grija de sanatatea ta.

Bineinteles, in functie de varsta la care un pacient se afla, sunt recomandate diferite analize medicale. Astfel ca le vom dezbate pe toate in functie de perioada de viata in randurile ce urmeaza. De asemenea, asigura-te ca iti faci investigatiile necesare la un laborator specializat, precum sunt centrele de recoltare Synlab! Intra pe site si verifica lista cu cele mai apropiate locatii de tine.

Investigatii recomandate in functie de varsta

Inca de la nastere, copilul trebuie sa fie atent verificat si monitorizat de catre medicul specialist pentru a se observa parametrii normali, precum auzul, vazul sau greutatea. Treptat, odata cu cresterea acestuia sunt recomandate analize medicale pentru verificarea modului in care organismul functioneaza. In aceasta categorie intra hemograma, examenul coproparazitologic, urocultura, sumarul de urina, consultul ORL, radiografia pulmonara, exudat faringian si nazal, dar si examenul stomatologic, dermatologic si oftalmologic.

Pe masura ce organismul se dezvolta, investigatiile generale raman cam aceleasi la care se mai adauga altele precum masurarea tensiunii arteriale, EKG, teste pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala, glicemia, profilul grasimilor (trigliceride, colesterol), transaminaze, uree, creatinina, magneziul, calciul, iar femeilor li se recomanda efectuarea controlului ginecologic, testarea Babes-Papanicolau, analiza secretiilor vaginale, ecografia de san sau sonoelastografia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*