Cum pregătim mașina pentru vacanța de vară? Sfaturi

O călătorie lungă necesită multă planificare și cu siguranță dacă v-ați pregătit pentru o excursie cu familia ați planificat deja opririle pe parcursul călătoriei sau ce gustări luați pentru drum. Dacă plănuiți să mergeți mult cu mașina ar fi bine să acordați și acestui aspect importanță pentru că știm cu toții cât de neplăcute pot fi o pană sau mai rău, o defecțiune a mașinii. Sunt câteva aspecte pe care ar trebui să le verificați dacă plănuiți o excursie la drum lung prin Europa.

Ce ar trebui să verificați înainte de a pleca la drum lung cu mașina? 

Înainte de a porni în marea aventură cu familia, ar trebui să verificați câteva aspecte importante de bază pentru a vă asigura că mașina rulată este în stare bună de funcționare. Dacă ceva pare să nu fie în regulă ar fi bine să apelați la mecanic decât să riscați să vă stricați vacanța. 

În primul rând ar fi bine să verificați dacă aveți destule consumabile cum ar fi ulei, combustibil și antigel. Verificarea se face foarte ușor și evitați stresul în vacanță. În al doilea rând ar trebui să verificați presiunea în pneuri, să curățați mașina și să vă asigurați că ștergătoarele funcționează corect și sunt în stare bună. De asemenea, verificați dacă roata de rezervă este fixată bine și în stare bună și că toate luminile funcționează corespunzător. Nu în ultimul rând, pentru că vă pregătiți de o vacanță în timpul verii, ar trebui să verificați dacă instalația de aer condiționat funcționează bine și dacă ar trebui să mai completați nivelul freonului. 

Care sunt instrumentele esențiale pe care ar trebui să le aveți în mașină atunci când plecați la drum lung?

Atunci când planuiți o excursie la drum lung trebuie să luați în considerare faptul că probabil veți avea porțiuni lungi în care veți circula pe autostradă și nu o să fie atât de ușor să găsiți un service sau o benzinărie. Dacă mașina pe care o conduceți este echipată corespunzător cu câteva lucruri de bază, ar trebui să fie destul de ușor să rezolvați mici probleme care ar putea apărea în timpul călătoriei. Setul dumneavoastră de avarie ar trebui să includă câteva chei de diferite dimensiuni, un set de șurubelnițe, un cric, o pompă, un kit pentru repararea unei anvelope, un cablu de remorcare, siguranțe și becuri de rezervă. 

Poate vă întrebați de ce este nevoie de atât de multe lucruri dar imaginați-vă cum ar fi să faceți pană pe autostradă sau să rămâneți fără lumini pe timpul nopții și să fiți nevoiți să așteptați până dimineață pentru a vă putea relua drumul până la prima benzinărie. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că toate accesoriile obligatorii sunt în termen și funcționează bine: stingătorul, trusa medicală și două triunghiuri reflectorizante.

Ce ar trebui să faceți dacă cumpărați o mașină la mâna a doua și plănuiți să plecați cu ea la drum lung?

Dacă ați cumpărat de curând o mașină second hand și doriți să plecați la drum lung, cu un simplu click pe Automoli puteți verifica dacă mașina dumneavoastră a suferit daune sau a avut kilometrajul dat înapoi. Istoricul pe care îl găsiți ar putea să vă ajute la identificarea unei probleme mai grave pe care o puteți remedia din timp și astfel, dumneavoastră și familia dumneavoastră să călătoriți în siguranță. Trebuie doar să introduceți numărul VIN în fereastra de căutare și se va încărca un fișier cu istoricul mașinii și chiar imagini, dacă sunt disponibile. Puteți afla informații despre numărul de proprietari, inspecții făcute, date tehnice din fabrică și kilometraj.

Foto: unsplash

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*