Cum combatem lipsa de calciu la copii

Importanta elementelor din corpul unui copil este foarte mare, in cresterea si dezvoltarea acestuia trebuie sa existe un echilibru intre elemente si o baza de elemente pentru ca acesta sa isi poata dezvolta toate functiile importante si a creste intr-un mod cat mai sanatos. Unul dintre aceste elemente care trebuie sa fie echilibrat la un copil este calciul, un element major ce tine de dezvoltarea fizica a unui copil. Calciul are rolul de a ajuta oasele, acesta ajuta in cresterea, mentinerea precum rezistenta oaselor. Lipsa unei cantitati potrivite de calciu duce la iregularitati, calciul fiind cel mai abundent mineral din corp si se gaseste in structura osoasa a omului (schelet) dar si in dinti. 

Calciul are si rolul de a echilibra alte elemente din corp, precum nivelul de fosfor, potasiu si magneziu, acestea ajutandu-se unul pe altul. Dozele recomandate de calciu pentru un copil sunt: pana la 6 luni acesta are nevoie in jur de 200 mg de calciu, pana la 12 luni doza trebuie marita putin, pana la 220 – 260 de mg. Pentru copii intre 1 an si 3 ani se recomanda o doza de 700 mg de calciu, iar intre 4 si 8 ani o doza de 1000 mg de calciu. 

Laptele are cel mai mare continut de calciu, in special laptele de capra, pe langa lapte alte alimente ce sunt sursa de calciu sunt broccoli, spanac, semintele de mac, chia, susan, dar si sucurile de fructe sau lintele si fasolea. 

In cazul in care copilul dumneavoastra nu are suficient calciu in corp iata cateva dintre simptomele pe care le puteti observa, in cazul in care copilul nu se odihneste corect sau are insomnii exista sansa ca aceasta sa se intample din cauza calciului. Daca are crampe sau dureri musculare acest lucru se poate datora tot unui deficit de calciu la copii. Pierderea poftei de mancare este un alt simptom al lipsei de calciu la copii. Daca dintii i se dezvolta greu sau are imunitatea redusa sau transpira excesiv sau abundent este din nou un sistem de alarma ca nu are copilul suficient calciu in corp. Calciul este foarte important in dezvoltarea unui copil, structura osoasa precum si restul vietii acestuie se bazeaza pe nivelul de calciu primit in timpul cresterii. Bebelusiilor li se administreaza calciu prin laptele matern sau laptele praf. 

Pentru o astfel de situatie in care copilul nu are suficient calciu in corp, pentru a prevenii boli precum osteoporoza sau boli cardiovasculare sau chiar hipertensiuni arteriale este recomandata adiminstrarea de alimente ce ajuta la reglarea nivelului de calciu de catre copii.

De asemenea, biocalciu este o sursa directa de calciu pentru copii care ajuta la tinerea departe a lipsei de calciu.

In cazul in care corpul copilului nu asimileaza corect calciul, exista suplimente nutritive naturale ce ajuta la asimilarea corecta a calciului de catre copil. Vitamina D este recomandata pentru o asimilare corecta si corespunzatoarea a calciului de catre copil.

Gandeste-te la propria ta crestere si la nivelul tau de calciu, in felul acesta vei constientiza importanta calciului in dezvoltarea unui copil. Tu ce fel de alimente sau sumplimente ii administrezi copilului pentru a regla nivelul de calciu din corpul?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*