Copacul vieții – un simbol al frumuseții | Ilisio.ro

Simbolurile reprezintă o idee în lumea artei dar și în lumea bijuteriilor. Diferite concepte pot fi exprimate profund cum și simbolurile pot depăși orice tip de mesaj, dar aspectul final este cel care contează întotdeauna cel mai mult. Un simbol popular este copacul vieții care are o istorie bogată și lungă, și care se întinde pe culturi și secole. Este des întâlnit în piesele de bijuterii handmade și nu numai. El este un copac mare, cu rădăcini și ramuri închise într-un cerc. Rădăcinile copacului reușesc să oglindească ramurile răspândite, oferind un echilibru și o simetrie. De-a lungul timpului au apărut diferite interpretări ale acestui simbol dar elementele fundamentale rămân, un copac înfloritor cu rădăcini puternice în interiorul unui cerc.

Copacul vieții reprezintă conexiunea și unitatea, el este cel care ne arată că suntem cu toții conectați de cercul vieții. Rădăcinile lui se raspandesc în pământ și acceptă hrană din sol, în timp ce ramurile ajung în sus spre cer și acceptă energie. Arborele se prezintă ca fiind vârful liniei și cercul reprezintă relația dintre cele două mulțimi. Copacii oferă adăpost, ei evocă un sentiment de calmitate și de seninătate, care este de asemenea un simbol pentru liniște și relaxare. Copacul vieții este cel care ne reamintește de sentimentul unic și liniștitor pe care îl simțim când ajungem în dreptul unui copac.

Copacul vieții în domeniul bijuteriilor handmade

Bijuteriile handmade  dețin mai multe forme și materiale, acesta se poate transforma într-un design întâlnit la bijuteriile spirituale. Stilurile populare dețin bijuterii cercei lungi chiar și inele sau pandantive. Fiecare design pune în aplicare simbolul clasic împreună cu mici modificări din propria interpretare. De la un stil tradițional la unul modern sau chiar abstract, înfrumusețat sau special, nu întârzie sa lipsească si copacul vieții. Acesta îți schimbă starea de spirit, nevoia energetică  și îți oferă o foarte mare încredere în forțele proprii. Ramurile copacului reprezintă conexiunea cu viața, cu vitalitatea și cu forța.

Fiecare copac este unic datorită ramurilor încolțite în direcții diferite. El capătă de-a lungul timpului mai multe caracteristici unice,. Pe măsură ce ramurile se desprind, ajung să crească altele noi și copacul rămâne puternic și robust. Acesta poate fi un exemplu pentru modul în care oamenii se maturizează și își amplifică experiențele pentru a putea să își îmbunătățească individualitatea.

Copacul vieții reprezintă și legătura cu familia, el simbolizează fertilitatea și modul de a continua să crească, prin semințe sau puieți noi, toate acestea semnifică vitalitatea sa. Acesta mai simbolizează și forța și creșterea, pentru că ei sunt înalți și puternici. Ei își raspandesc rădăcinile în sol pentru a se stabiliza, copacii sunt cei care pot rezista la cele mai dure furtuni. Acesta este un motiv pentru care este un simbol atât de proeminent al puterii. Copacul vieții mai simbolizează și creșterea deoarece copacii cresc lent, procesul se întinde pe parcursul a sute de ani. Noi nu ne oprim niciodată din creștere, din contra, absorbim constant informații și cunoștințe noi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*