Computerul Tomograf al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara a repus în funcțiune

Foto: Facebook, Spitalul Victor Babes Timisoara

Începând din această după-amiază, Computerul Tomograf de la Spitalul “Victor Babeş” Timișoara a fost repus în funcțiune. Aparatura nu a mai funcționat din cauza defectării unei piese importante, piesă care astăzi a fost schimbată.

“Am reușit să aducem piesa în timp record. Aseară a fost instalată și s-au făcut probele, iar astăzi vom repune în funcțiune CT-ul. Vreau să mulțumesc firmei care asigură mentenanța pentru promptitudinea cu care a răspuns apelului nostru. De obicei, aducerea unei asemenea piese poate dura chiar și o lună. Cei de la compania furnizoare au înțeles însă situația gravă în care ne aflam, dar și faptul că unitățile de primiri urgențe de la spitalele Municipal și Județean riscau să intre în colaps din cauza numărului mare de pacienți care aveau nevoie de investigații imagistice. Vom relua scanările atât în cazul pacienților COVID 19, care sunt internați în secțiile spitalului nostru, cât și a celor care sunt aduși de ambulanțele SAJ sau SMURD pentru evaluare în triaj. De asemenea, vom putea relua și investigațiile imagistice ale pacienților Non-COVID”, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Diana Manolescu.

Vă reamintim că, în ultimele șase luni, la spitalul „Victor Babeș” din Timișoara s-au realizat aproape 10.000 de scanări ale pacienților infectați cu virusul SARS-CoV 2.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*