Ciocolată și mirodenii, ingredientele preferate din premierele TV Paprika

La final de februarie, TV Paprika a programat două premiere care dau și mai multă savoare vieților noastre: „Regina ciocolatei” și „Mirodeniile simple ale Nadyiei”.

Episoadele din cel de-al treilea sezon al emisiunii „Regina ciocolatei” sunt difuzate în fiecare zi, de la ora 17:30 și în reluare de la ora 12:00, la TV Paprika. Prezentatoarea emisiunii este Kirsten Tibballs, chef australian specializat în dulciuri, care și-a primit titlul monarhic odată cu aparițiile ca invitat în concursul de bucătărit „MasterChef”. Tibballs este unul dintre cei mai populari patiseri și ciocolatieri de la antipozi, care se bucură de ceva vreme și de recunoaștere mondială.

Kirsten a dezvoltat de-a lungul carierei sale numeroase metode și tehnici simple și ușor de adaptat în bucătăriile spectatorilor, pentru a crea deserturi care-ți taie respirația, cu ajutorul unor instrumente care se găsesc în orice bucătărie. Majoritatea rețetelor prezentate în show pot fi executate rapid – sub 20 de minute din timpul prețios al oricărui fan modern.

La 22 de ani, Tibballs a câștigat o bursă care i-a permis să studieze arta patiseriei cu specialiști din Paris și Bruxelles. În 2002, ea a pus bazele unei școli dedicate misiunii de a da mai departe lecții legate de ciocolată și patiserie noilor generații.

Cealaltă premieră a lunii la TV Paprika este „Mirodeniile simple ale Nadiyei”, care debutează luni, 26 februarie, de la ora 18:00. În acest show, simpatica Nadiya Hussain dezvăluie misterele utilizării condimentelor – ingredientele magice care pot transforma complet o mâncare obișnuită în ceva cu totul și cu totul special. Nadiya se folosește de doar opt condimente:  chimen, turmeric, chili, curry, cardamom, fenicul, scorțișoară și frunze de dafin. Cu aceste arome în arsenal, ea ne arată în câte moduri pot fi folosite, fără prea mare presiune pe portofel.

Nadiya gătește bucate delicioase pentru orice ocazie, fie că e vorba de preparatele care-i aduc aminte de copilăria în Bangladesh, fie că e vorba de bucate clasice britanice care primesc acum valențe noi datorită mirodeniilor, dar și combinațiile pe care deja le asociem cu ea.

Nadiya Hussain a devenit faimoasă după ce a câștigat al șaselea sezon al îndrăgitului concurs culinar „Campionatul deserturilor”, în 2015. De atunci, ea a avut numeroase emisiuni, inclusiv la BBC, inclusiv „The Chronicles of Nadiya” și „Nadiya’s British Food Adventure”. Nadiya a învățat singură să gătească – mama ei folosea cuptorul ca loc de depozitare –, din clipuri de YouTube și cărți de bucate. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*