Cinci lucruri pe care nu le știai despre înființarea firmelor

A administra o afacere este o adevărată provocare, în special atunci când întreaga experiență de acest fel este trăită pentru prima oară. Fie că deja ai o afacere în derulare sau te gândești îți deschizi una, este imperios necesar ca procesul de infiintare firma să fie îndeplinit respectând toți pașii necesari. Mai mult decât atât, în cazul în care nu la dispoziție timpul și efortul necesar pentru a demara întreaga procedură, poți oricând să apelezi la o firmă de consultanță specializată. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am detaliat în rândurile ce urmează cinci lucruri pe care nu le știai despre înființarea firmelor!

  1. De ce ai nevoie de o firmă?

La ora actuală, modul de organizare în ceea ce privește desfășurarea activităților economice se rezumă la înființarea unei firme. Acest proces te ajută să ai cadrul legal necesar pentru a putea avea relații de afaceri cu partenerii tăi și cu clienții, precum și să-ți dezvolți compania ta în direcția dorită. De asemenea, îți poți administra cu succes afacerea întocmai așa cum îți dorești tu, fără să te confrunți cu probleme legale.

În procesul de infiintare firme, este important de menționat faptul că, din momentul în care firma este înregistrată, vei putea plăti taxe și impozite către bugetul de stat, astfel încât să susții societatea în care trăiește.

  • Cum îți poți înființa repede și ușor o firmă?

Fie că vrei să optezi pentru procesul de infiintare SRL sau cel de infiintare PFA, este indicat să știi care sunt alternativele pe care le ai pe piață. Astfel, dacă vrei să urmezi procesul de unul singur, va trebui să știi care sunt pașii pe care îi vei avea de îndeplinit, astfel încât să te asiguri că dosarul pe care îl vei depune la instituțiile statului cuprinde toate documentele necesare.

În același timp, dacă ai nevoie de ajutor și vrei să te asiguri că întregul proces este finanțat în timp util, poți oricând să apelezi la o firmă specializată de consultanță. La rândul ei, aceasta va reuși să te scape de efortul și timpul pe care trebuie să îl petreci în această direcție.

  • Trebuie să alegi forma de organizare a firmei tale

Așa cum este de așteptat, la ora actuală există diverse forme de organizare a firmelor, dintre care este indicat să alegi în funcție de cerințele tale. Spre exemplu, vei putea să optezi pentru o societate cu răspundere limitată, o societate pe acțiuni, un PFA sau multe alte forme. Important de precizat în acest caz este faptul că printre cele mai căutate forme de organizare se numără PFA-urile și SRL-urile.

Înainte de a face această alegere, asigură-te că știi care sunt cerințele și necesitățile firmei tale, întrucât fiecare formă de organizare în parte se pliază pe un anumit stil.

  • De ce ai nevoie pentru a înființa sediul social?

Fiecare firmă în parte are nevoie de un sediu social, întrucât acesta va fi locul în care corespondența adresată firmei va ajunge. Tocmai de aceea, în procesul de inregistrare firma intră și această etapă, jucând un rol activ în ceea ce reprezintă viitorul afacerii tale. Sediul social poate fi înființat fie într-un apartament închiriat, fie într-o proprietate personală. Pentru a demonstra apartenența acestuia, vei avea nevoie fie de contractul de vânzare-cumpărare, fie cel de închiriere sau cel de comodat. Mai mult decât atât, este posibil să ai nevoie și de Acceptul Asociației de Proprietari, astfel încât să îți poți desfășura activitatea economică fără probleme.

  • Ce trebuie să faci pentru a avea succes în afacerea ta?

Din perspectiva procesului de inregistrare firme, pentru ca toate lucrurile să se desfășoare conform planului este imperios necesar să cunoști care sunt noutățile în materie de legislația domeniului în care activezi. De asemenea, ai nevoie de un contabil bun, întrucât va trebui să plătești contabilitatea firmei în raport cu reglementările în vigoare. Nu uita și de obținerea autorizațiilor de care ai nevoie pentru a-ți desfășura activitatea, ținând cont de faptul că acest pas se recomandă să fie realizat chiar înainte de a-ți înregistra firma. De asemenea, ai nevoie de un plan de afaceri, cât mai realist și apropiat de ceea ce-ți dorești de la afacerea ta. Bucură-te de toate aceste lucruri, așteptând  rezultatele scontate în cel mai scurt timp!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*