Cele mai nebanuite lucruri despre Cane Corso

Cane Corso este un caine impunator, care seamana cu un mastiff, dar nu prezinta pielea cutata tipica a altor rase de mastiff. Este un caine de paza puternic si eficient.

Cunoscut si ca mastiff-ul italian, este considerat a fi o rasa de caini straveche, a carui istorie incepe de la cainii molosi ai romanilor. O alta rasa considerata a proveni din molos este mastiff-ul neapolitan, un caine de talie mai mica si cu un colorit al blanii mai inchis decat Cane Corso.

Cane Corso este mai rapid si mai agil. Mastiff-ul Neapolitan este cunoscut pentru forta sa. In afara de faptul ca este un caine descendent al molosului roman, Cane Corso este, de asemenea, considerat ca fiind o remodelare, o recreatie a ciobanescului italian, cunoscut si sub numele de Cane di Macellaio, un caine care, initial, a cunoscut popularitatea in Sicilia.

Se stie ca numele cane corso are la origine cuvantul cohors, care inseamna pazitorul curtii.

Poate fi intalnit sub urmatoarele denumiri: Cane di Macellaio, Sicilian Branchiero, Italian Mastiff sau Cane Corso.

HRANA CANE CORSO

Pot fi hraniti atat cu mancare pentru caini cumparata cat si mancare de casa. In general cane corso nu este un caine pretentios si poate fi hranit cu orice fel de mancare respectand alimentele generale pe care acestia le pot digera fara probleme.

Daca vreti sa schimbati dieta cainelui aceasta se poate, face fara a risca alergii alimentare ale cainelui, in 5-6 zile combinand treptat noul tip de hrana cu cel vechi. Indiferent de marca si provienta alimentelor proteinele si continutul de calciu este un factor cheie in cresterea si sanatatea cainelui.

Multe din produsele comerciale contin „umpluturi” ieftine care sunt in detrimentul cainelui. Personal va pot da retete de alimentatie (ex: pui fiert dezosat cu orez, ou(calciu), etc), dar cel mai bine este ca dieta unui caine sa fie stabilita impreuna cu un veterinar pentru ca acesta sa aiba o viata lunga si sanatoasa. Fiecare dieta difera de la animal la animal in functie de energia zilnica consumata, miscare, etc.

Retineti faptul ca porumbul nu este recomandat cainilor in cantitati mari.

Citeste si alte lucruri interesante despre Cane Corso.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*