Cele mai frumoase cărți de dragoste

Chiar dacă nu ești foarte pasionat de romanele de dragoste, există unele povești din cărți care ne fac să ne gândim că iubirea adevărată este prezentă în viața noastră. Cu atât mai mult dacă ești o fire romantică, poveștile de dragoste din cărți ți-au făcut adolescența mult mai frumoasă. Chiar și acum citești cu aceeași plăcere romane de dragoste, ba chiar și cauți carti online care să îți completeze colecția. De aceea, ai grijă să nu ratezi Black Friday 2021 la carti, pentru că se anunță a fi unul grandios. Acestea fiind zise, hai să vedem care sunt cele mai frumoase cărți de dragoste, un clasament neoficial, dar recunoscut de cam toată lumea.

Lolita de Vladimir Nabokov

Este o carte destul de controversată, despre care mulți ar putea spune că nu își are locul aici. Oricare ar fi părerea ta, Lolita este o carte pe care o citești pe nerăsuflate, și apoi o reiei, pentru că te-a impresionat enorm.

Dragoste în vremea holerei, de Gabriel Garcia Marquez

Da, este o carte scrisă de Marquez, așa că nu este una simplă. Dimpotrivă. Chiar nu vei găsi aici replici siropoase sau imagini clișeistice, dar după ce ai terminat cartea, îți dai seama că o astfel de iubire găsești, dacă ești norocos, doar o data în viață. Și parcă este ceva ce te îndeamnă să-i redeschizi paginile iar și iar…

Înainte să te cunosc, de Jojo Moyes

Poate exista iubire între doi oameni care nu au nimic în comun? Nu ceda și nu răspunde rapid, sau cel puțin nu înainte să termini de citit această carte. O poveste de dragoste pe care o vei trăi din plin alături de Will și Lou, personajele principale ale romanului.

P.S Te iubesc! de Cecelia Ahern

Este atât de greu să încercăm să descriem această carte, iar după ce o vei citi vei înțelege și de ce. Moartea reprezintă cu adevărat sfârșitul sau dragostea învinge și acest obstacol? Nu spunem mai mult, citește și vei simți că romanele de dragoste pot fi mult mai profunde decât erai tentat/ă să crezi prima dată!

Fluturi, de Irina Binder

Ai auzit, cu siguranță, de această carte, dar până acum ai ezitat să o cumperi. Chiar dacă ai auzit unele voci care considerau cartea un fel de telenovelă, mai de slabă calitate, nu trebuie să te lași influențat/ă de ele. Citește și fă-ți propria părere, și ai putea să rămâi plăcut surprins/ă că este ceva care te prinde la această carte, și mai curând de cât ai crede începi să cauți și celelalte volume.

De ce iubim femeile, de Mircea Cărtărescu

Da, știm, nu este o carte cu o poveste de dragoste clasică. Nici măcar femeile din carte nu sunt puse pe un piedestal al adorației. Dar, cu toate acestea, este o carte pe care atunci când o citești, dragostea capătă noi și noi chipuri. Rămâi surprins/ă, dar în același timp abia aștepți să citești și următoarele pagini. Ce urmează? Rămâne de văzut…, sau mai bine spus, de citit!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*