Ce trebuie să știi înainte de a pleca în vacanță cu mașina

Poate tu și familia alegeți să plecați anul acesta în vacanță cu mașina, deoarece preferați ca în concediul acesta să vizitați mai multe locuri, să faceți opriri constante, sau pur și simplu v-ați săturat de întârzierile cu avionul din ultimul timp. Mașina presupune anumite responsabilități în plus și trebuie să fii precaut când iei o astfel de decizie, pentru a avea toate aspectele puse la punct și pentru a nu neglija nimic.

Iată ce ar trebui să iei în considerare când alegi să pleci cu mașina în concediu

1. Mașina ta să dispună de sistemul de navigație GPS

Atunci când alegi să mergi la drum lung cu mașina, în altă țară sau în locuri pe care nu le cunoști, este foarte important să ai GPS. Acesta te va ajuta să conduci fără griji, vei fi mult mai relaxat pe tot parcursul călătoriei, atât tu ca șofer, cât și restul pasagerilor, și mai ales, vei putea să îți setezi ruta înainte să pornești la drum. Totuși, în cazul în care nu ai GPS și nu vrei să investești în el, deși nu este o investiție mare care poate fi pentru o perioadă foarte lungă de timp, este recomandat să utilizezi Google Maps sau alte aplicații care îți oferă ruta călătoriei și alte informații. 

2. Actele mașinii să fie în regulă

Unul dintre cele mai importante aspecte este verificarea actelor mașinii înainte de a pleca la o distanță mare de casă. Cu siguranță, nu dorești să ai o vacanță cu peripeții mai puțin plăcute, amenzi și tot felul de probleme care pot să apară. Ți se recomandă să ai facută o verificare RCA și verificare ITP pe site-ul celor de la Asiguraricontactless.ro. Alt sfat ar fi să ai toate actele mașinii cât și actele tale la dispoziție.

3. Să fie dotată cu tot ce trebuie

Este recomandat să ai în vedere verificarea motorului și a tot ce ține de o bună funcționare a mașinii. Printre acestea se enumeră verificarea regulată a uleiului de motor, a lichidului de frână. Să nu uiți să completezi antigelul cât de des îl cere mașina ta, iar lichidul de parbriz să aibă o calitate bună. Un alt aspect este verificarea sistemului de dezaburire pentru a avea vizibilitate bună, nu vrei să te urci la drum și să ai probleme legate de acesta! Este important să ai la tine toate cele necesare : trusă de prim ajutor, cele două triunghiuri reflectorizante, stingătorul și vesta reflectorizantă. Este important ca stingătorul și trusa de prim ajutor să fie valabile.

Ținând cont de toate acestea, nu ar trebui să ai nicio problemă în momentul în care pleci în vacanță cu mașina. Este bine să fii precaut, să te gândești la apariția anumitor situații înainte ca ele să apară pentru a putea evita orice dificultate. Plecarea la drum lung cu mașina este o chestiune importantă care trebuie tratată cu seriozitate. Verifică mașina cu privire la toate aspectele de mai sus, fă-ți bagajele și profită de o vacanță relaxantă împreună cu familia ta sau cu prietenii!

Sursă foto: pexels.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*