Ce stiluri bucatarii ți se potrivesc?

stiluri bucatarii

Deci te-ai decis să îți renovezi bucătăria! Totul bine și frumos, însă ce stiluri bucatarii poti alege? Fiecare stil are avantajele și dezavantajele sale, dar care ar putea fi ele? Haide să facem o mică excursie în care să explorăm fiecare stil în parte și să descoperim împreună care dintre ele este cea mai potrivită pentru tine!

  1. Bucătăria în stil American (open space living)

Acest stil devine din ce în ce mai popular și în casele românilor. Bucătăria open space living este definită prin faptul că bucătăria și living-ul sunt legate. Principalul avantaj al acestui stil este acela al spațiului – se economisește foarte mult loc și dă senzația unei bucătării spațioase și încăpătoare. De asemenea, mai ai și mult mai multă libertate de a-i da frâu liber imaginației tale, fiindcă poți pune în aplicare mult mai multe idei decât într-o bucătărie tradițională, fix pentru că ai mai mult loc. Poți pune, de exemplu, atât o insulă cât și un loc mare de dining, pentru o familie mare, lucru care este o idee excelentă pentru stiluri bucatarii!

Ca dezavantaj, tot mirosul de mâncare se va împrăștia în toată casa, datorită lipsei unei uși care să despartă camerele – situație care poate fi rezolvată ușor cu o hotă de calitate. Ține minte însă – dacă locuiești într-un apartament, amenajarea unei bucătării în still open space va necesita probabil o aprobare din partea asociației de propritari, fiindcă aceasta implică dărâmarea unui perete.

  • Bucătăria în formă de U sau L

Dacă deții o bucătărie de o dimensiune mai mică ai la dispoziție stiluri bucatarii în formă de L – adică un front aranjat pe doi pereți sau în formă de U – un front aranjat pe trei pereți. Aceste modele sunt avantajoase pentru încăperile mai mici, deoarece ajută la o organizare mai eficientă a spațiului. De asemenea, prin adoptarea acestui stil ai parte de un blat spațios care asigură continuitatea zonei de lucru, mult spațiu de depozitare și o delimitare armonioasă față de zona de luat masă.

Când vine vorba de dezavantaje, putem spune că acest stil necesită amplasarea mobilierului pe minim doi pereți, ocupând astfel mai mult spațiu. Dacă alegi bucătăria pe 3 pereți (adică cea în stil de U), există și riscul ca aceasta să pară foarte agolmerată, dacă mobilierul nu este ales cu atenție.

  • Bucătăria îngustă și lungă (dreptunghiulară)

Bucătăriile înguste reprezintă o provocare în ceea ce privește amenajarea. O variantă de luat în calcul este amenajarea în formă de L despre care vorbeam mai sus, completată cu o masă îngustă pe peretele opus sau, și mai bine, cu o masă extensibilă de perete.

O altă idee este folosirea, în locul unei mese clasice, a unui bar îngust și înalt. Alege culori cât mai deschise, poate chiar alb pentru pereți, blat și masă. În amenajare unei bucătării mici și înguste ține cont că mobilierul ar trebui să fie și el într-o nuanță deschisă – bejul, galbenul deschis, o nuanță deschisă de verde sunt alegeri excelente.

Deci? Care stil să fie?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*