Ce reprezinta marcajele de pe un disc de motocoasa? Mare atentie in momentul montajului!

disc motocoasa
disc motocoasa

O motocoasa, cunoscuta si sub numele de motocositoare, este unul dintre echipamentele esentiale pentru intretinerea unei gradini sau a unui spatiu arabil si pentru curatarea acestora de buruieni sau cioturi. In plus, taierea firelor de iarba si a tufisurilor chiar de la baza permite crearea unui furaj de calitate pentru animale.

In magazinul online generalmotor.ro gasesti o gama variata de produse, astfel incat poti cumpara atat echipamentul in ansamblu, cat si piesele de care ai nevoie: disc motocoasa, demaror, carburator, simering sau rulment. Insa, inainte de a ajunge sa fii interesat de piese izolate, este important sa cumperi exact echipamentul potrivit pentru necesitatile tale.

disc motocoasa

Cum alegi motocositoarea de care ai nevoie?

In primul rand, este recomandat sa te orientezi spre marcile de renume, recunoscute pe plan international. Acestea costa mai mult, insa calitatea lor justifica din plin investitia initiala. Doar in acest fel te asiguri ca nu va trebui sa inlocuiesti frecvent cate un disc de motocoasa sau orice alte piese. Dimpotriva, acestea vor functiona impecabil pe termen lung.

Tipul de alimentare reprezinta un alt criteriu esential, in alegerea echipamentului potrivit. Sunt disponibile produse care functioneaza pe benzina, care trebuie conectate la o priza sau care sunt alimentate cu ajutorul unor acumulatori.

Varianta cu alimentare pe benzina este recomandata pentru gradini mici si medii. Echipamentele de acest fel sunt puternice, taie cu succes chiar si buruieni sau cioturi mai mari, insa fac mult zgomot si degaja noxe, din cauza arderii carburantului. Intretinerea lor necesita o atentie sporita, periodic fiind necesara schimbarea unor piese, precum disc de motocoasa.

Echipamentele cu fir si stecar trebuie conectate la o priza. Au un pret mai mic si pot fi folosite fara intrerupere, insa nu sunt potrivite decat pentru terenuri de mici dimensiuni.

Daca ai un teren mai mare, poti alege o motocositoare cu alimentare pe baza de acumulatori. Acestia functioneaza intre 20 si 50 de minute, ceea ce permite curatarea unei suprafete intinse de teren. Apoi, trebuie incarcati.

Ce disc pentru motocoasa e recomandat? Atentie la marcajele de pe acesta!

Indiferent de modelul ales, dupa o perioada de timp va deveni necesara schimbarea discului. El este cel care intra in contact cu cioturile si buruienile si care efectueaza propriu-zis operatiunea de taiere, prin urmare este normal sa se uzeze.

De exemplu, daca trebuie sa cureti un teren care a fost napadit de multe buruieni, poti alege un disc motocoasa conceput special pentru vegetatie densa. Principalele caracteristici sunt marcate pe piesa. Este vorba despre dimensiunea discului de 180 de milimetri si despre axul de 25 de milimetri. De asemenea, este indicat nivelul maxim de 10 000 de rotatii pe minut si sunt emise si o serie de avertismente, de care utilizatorii trebuie sa tina cont pentru propria siguranta si pentru buna functionare a echipamentului.

Poti folosi, de asemenea, o piesa cu trei laturi, avand forma literei Y. Si aceasta este rezistenta si taie eficient buruienile. Marcajul indica atat forma, cat si directia de rotire si dimensiunile: 254 x 25,4 x 1,4 milimetri.

Studiaza marcajele atunci cand cumperi un disc pentru motocoasa, pentru a te asigura ca alegi exact piesa potrivita! Montata corespunzator, aceasta va functiona eficient timp indelungat!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*