Cât de avantajoase sunt fondurile europene pentru societăți?

Cât de avantajoase sunt fondurile europene pentru societăți?

Fondurile europene sunt o modalitate prin care țările Uniunii Europene pot beneficia de resurse ce vin în sprijinirea economiei. Există multe beneficii ale fondurilor europene, precum capacitatea de a investi în proiecte care nu ar fi posibile fără această sursă de finanțare. Fondurile europene pot fi folosite și pentru ajutor de urgență, care de multe ori nu este disponibil în fiecare țară.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale fondurilor europene este că te pot ajuta să începi o afacere. De asemenea, ele pot oferi suportul necesar pentru începerea propriei afaceri. Beneficiile fondurilor europene sunt numeroase. În primul rând, oferă finanțare pentru proiecte care altfel ar fi imposibil de realizat. Celălalt mare beneficiu este că oferă o platformă de colaborare cu alți oameni cu gânduri similare din întreaga lume, ceea ce poate duce la creșterea inovației și a succesului pe termen lung.

De ce să accesezi fondurile europene pentru societatea ta?

Fondurile europene sunt disponibile pentru afaceri, dar nu este o sarcină ușoară să le obțineți. Fondurile regionale și sociale ale UE sunt concepute pentru a ajuta regiunile din Europa și locuitorii acestora să depășească dezavantajele cu care se confruntă în raport cu alte regiuni. Acestea oferă finanțare pentru o varietate de proiecte, ce contribuie laꓽ

  • Dezvoltarea economică;
  • Crearea locurilor de muncă;
  • Sustenabilitate;
  • Incluziune socială;
  • Îmbogățirea patrimoniului și mediului natural.

Fondurile pot fi accesate prin:

  • Autorități publice la nivel național sau regional;
  • Autoritățile locale sau alte organisme publice la nivel local;
  • Organizații non-profit;
  • Firme specializate în domeniul fondurilor europene.

Pentru ce tipuri de fonduri UE pot aplica societățile?

Există multe tipuri de finanțare disponibile pentru firme și startup-uri. Tipul de fonduri pentru care poți aplica va depinde de sectorul în care se desfășoară activitatea societății, mărimea firmei și stadiul în care vă afli, din punct de vedere al business-ului. UE are o serie de fonduri diferite care pot oferi finanțare întreprinderilor din diferite sectoare, cum ar fi IMM-urile, start-up-urile, proiectele de cercetare și dezvoltare sau produse inovatoare.

De ce au nevoie de finanțare UE societățile?

Finanțarea UE este o mare oportunitate pentru societăți de a-și dezvolta afacerea. Fondurile europene oferă oportunități de perspectivă în viitor și de asumare a riscurilor, totodată. Ele sunt, de asemenea, o oportunitate excelentă pentru a crea locuri de muncă, ceea ce contribuie la creșterea economiei.  

Societățile pot aplica pentru finanțare UE în două moduri: prin Fondul European de Investiții (FEI) sau prin Orizont 2020. FEI este fondul care oferă granturi, împrumuturi, investiții în capitaluri proprii, garanții sau instrumente de capital de risc companiilor din sectorul privat cu idei inovatoare. Orizont 2020 este programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene care sprijină proiecte de cercetare din toată Europa.

Câți bani pot obține dintr-un grant UE?

Fondul de Dezvoltare al Uniunii Europene este un program care oferă bani țărilor în curs de dezvoltare. Este disponibil și pentru SUA, Marea Britanie și alte state membre ale UE. De asemenea, oferă finanțare pentru proiecte menite să reducă sărăcia, să crească creșterea economică durabilă și să promoveze statul de drept, democrația și drepturile omului în țările în curs de dezvoltare. Fondului i-au fost alocate aproximativ 14 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020.

Fiecare program de finanțare este diferit din mai multe puncte de vedere. Nu doar suma alocată este cea care diferă, ci și condițiile de participare și numărul de angajați pe care trebuie să-l aibă fiecare societate.

Cele mai mari beneficii ale fondurilor europene pentru IMM-uri și startup-uri

Fondurile UE oferă o oportunitate unică pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și startup-urile ce au nevoie de finanțare. UE oferă o varietate de scheme de finanțare, de la granturi la împrumuturi, care pot fi accesate de solicitanții eligibili. UE este unul dintre cele mai bune locuri pentru a găsi finanțare pentru start-up fără un cont bancar. Numai Fondul European de Investiții a investit peste 5 miliarde EUR în IMM-uri din 2007.

Ajutorul european, cum ar fi cele în granturi nerambursabile pe care țara noastră le primește, va fi un element cheie în dezvoltarea structurii afacerilor din România. Acest mecanism european urmărește în mod clar două obiective: Relansarea economiei pe termen scurt după pandemie și, mai presus de toate, modernizarea și îmbunătățirea potențialului de creștere al structurii de afaceri cu reforme structurale pe termen mediu/lung pe care le promovează, printre alte obiective, inovarea, transformarea ecologică și egalitatea.

Indiferent de statutul unei societăți, a apela la profesioniști ce ajută la obținerea fondurilor europene, precum echipa Musat Partners, reprezintă o alegere inspirată spre a ajunge pe calea succesului!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*