Care sunt principalele modalităţi de albire a dinţilor?

Când vine vorba de obţinerea unui zâmbet mai alb şi mai strălucitor, există o varietate de produse de albire a dinţilor pe care le puteţi include în regimul personal de igienă orală. Puteţi opta pentru albire dentară în cadrul unor cabinete stomatologice care oferă astfel de servicii, dar la fel de bine puteţi opta şi pentru produse de albire dentară care pot fi utilizate la domiciliu prin respectarea riguroasă a instrucţiunilor de pe ambalaj.
Înainte de a începe orice tratament de albire, este indicat să discutaţi cu medicul dentist, care vă poate spune ce proceduri de albire vor funcţiona cel mai bine în funcţie de situaţia individuală. În special dacă aţi fost purtător de aparat dentar sau aţi avut alte afecţiuni dentare, medicul dentist poate determina care este cel mai potrivit tratament şi dacă dinţii şi gingiile dumneavoastră sunt suficient de sănătoase pentru a fi supuse unei proceduri de albire. Acest aspect este cu atât mai important dacă aveţi plombe, coroane dentare sau pete foarte închise pe suprafaţa dinţilor.
Albirea dinţilor în cabinetul medicului stomatolog este cea mai eficientă şi sigură metodă. Majoritatea medicilor dentişti folosesc un agent de albire pe care îl aplică pe suprafaţa dinţilor, după care utilizează o lumină specială pentru a spori acţiunea agentului. Agenţii de albire folosiţi de medicii dentişti conţin, în mod obişnuit, un procent mai mare de peroxid decât produsele destinate pentru uzul la domiciliu. O astfel de procedură în cabinetul medicului dentist poate fi finalizată în mai puţin de două ore.
În ceea ce priveşte albirea la domiciliu, sunt disponibile numeroase produse care conţin peroxid cu rolul de a albi smalţul dinţilor. De obicei, acestea vin sub formă de gel turnat în gutiere. Puteţi opta pentru gutiere univerasale sau pentru gutiere personalizate, pe care vi le realizează medicul dentist. Aceste gutiere cu agent de albire vor fi purtate pentru câteva minute timp de câteva zile, reuşind astfel să albească treptat dinţii.
De asemenea, sunt foarte populare şi pastele de dinţi pentru albire. Deşi toate pastele de dinţi ajută la îndepărtarea petelor de suprafaţă, pastele de dinţi special formulate pentru albire conţin agenţi chimici speciali care asigură eficacitatea suplimentară de îndepărtare a petelor. Aceste paste nu modifică culoarea intrinsecă a dinţilor aşa cum fac agenţii de albire. Ar putea părea evident, însă periajul dinţilor de două ori pe zi şi folosirea aţei dentare sau a irigatorului bucal sunt cele mai importante gesturi pe care le puteţi face pentru un zâmbet mai alb şi mai strălucitor şi pentru o gură mai sănătoasă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*