Băile moderne, o oportunitate de relaxare

Dacă întotdeaua ți-au plăcut băile simple, dar foarte elegante din hotelul tău preferat, acum e momentul să redecorezi și să te bucuri cu adevărat de încăperea în care obișnuiești să faci băi lungi și reconfortante după zilele complicate la muncă. Trebuie să acorzi o mare importanță atunci când decorezi și dotezi baia, asta mai ales dacă vrei să te bucuri de relaxare în această încăpere esențială a fiecărei locuințe.

            O cameră de toaletă modernă dispune de câteva elemente esențiale, dar este și foarte relaxantă din punct de vedere al decorului. Culorile și fiecare obiect din baie trebuie să ajute la formarea unei atmosfere plăcute și armonioase.

Prosoapele, un element esențial

            Atunci când vorbim de băi de hotel ne vin în minte acele prosoape albe și foarte pufoase pe care cu toții le-am vrea acasă. Din fericire, în prezent găsești astfel de prosoape care îți garantează o stare de confort și, pe deasupra, pot să devină chiar și obiecte de decor foarte elegante.

            Nu mai este cazul să ascunzi prosoapele prin sertare și dulapuri, ci poți să creezi un decor modern cu ajutorul lor. Montează câteva rafturi la vedere special pentru a depozita prosoapele pufoase. Combină albul și culorile pastelate pentru a contribui la un decor simplu, dar în același timp de efect.

Cada de baie, importantă pentru o stare de bine

            Cabina de duș este foarte practică și ideală pentru băile mai puțin spațioase, însă în cazul în care dispui de o suprafață suficient de mare optează pentru o cadă de tip jacuzzi care să îți ofere relaxarea de care ai nevoie după o zi în care ai alergat pentru a-ți mulțumi șeful, ai plătit facturi și te-ai stresat încontinuu. Atunci când ajungi acasă și umpli cada de apă și spumă, te bucuri de cartea preferată și chiar și de un pahar de vin, totul va fi dat uitării și, mai mult, îți reîncarci bateriile pentru orice alte provocări urmează. O idee foarte bună este să dotezi cada cu un suport de lemn pe care să îți așezi obiectele esențiale, cremele, loțiunile și sticluțele cu arome ce te ajută să fii zen.

Cum alegi lumina în baie?

            Atmosfera într-o încăpere depinde foarte mult de lumină. La fel ca în cazul dormitorului sau a sufrageriei, iluminatul trebuie să fie adaptat scopului principal a acelei camere. Dacă în sufragerie ai nevoie de cât mai multă lumină naturală, pentru baie poți opta pentru o lumină mai difuză care să te ajute să te relaxezi în timpul băilor lungi. Totuși, nu omite faptul că ai nevoie de o lumină ceva mai puternică în zona oglinzii, asta pentru a-ți face rutina zilnică. Pentru asta poți să folosești fie o oglindă cu lumini pe margini, fie becuri de jur împrejurul acesteia.

            Cu un buget rezonabil și cu puțină imaginație poți să faci din baia locuinței tale una dintre cele mai primitoare și relaxante încăperi. Nu uita de plantele verzi care să te ajute să ai parte de o senzație de prospețime, iar în ceea ce privește decorațiunile nu e nevoie să adaugi prea multe obiecte inutile, ci aranjează-le pe cele esențiale într-un mod cât mai creativ.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*