Alege reeducarea alimentară în detrimentul dietei! Iată de ce este reeducarea alimentară soluția perfectă pentru tine și cum te poate scăpa de chinul dietelor!

         Deși există foarte multe diete care promit luna de pe cer persoanelor care își doresc să slăbească și să fie mai sănătoase, majoritatea acestora eșuează lamentabil. Dacă nu te confrunți cu un eșec imediat, atunci cu siguranță întâmpini problema recuperării kilogramelor cu care te-ai luptat, chiar la puțin timp după încetarea dietei. Pe de altă parte, poți alege reeducarea alimentară în detrimentul dietei pentru a avea rezultate mult mai bune.

         Într-adevăr, procesul de reeducare alimentară poate dura ceva mai mult decât o dietă. De fapt, chiar acesta este și scopul. Să înveți cum să mănânci mai sănătos și mai echilibrat, pentru a-ți atinge toate obiectivele în ceea ce privește sănătatea și forma corpului tău.

Iată de ce este reeducarea alimentară soluția perfectă pentru tine și cum te poate scăpa de chinul dietelor:

Mănânci mai sănătos din punct de vedere al tipului de alimente consumate

         De când există posibilitatea de a cumpăra mâncare semipreparată sau fast food, multe persoane au și uitat să își mai gătească acasă ceva cu adevărat sănătos. În urma acestui obicei alimentar poate fi destul de greu ții pasul cu nevoile reale ale corpului tău. Din fericire, poți prepara ușor mâncare și acasă cu ajutorul unui robot de bucătărie de la Altex, care să facă treaba în locul tău. Prin reeducare alimentară, uiți de dietă pentru că îți reglezi greutatea corporală prin consumul de hrană adecvată organismului tău.

Îți asculți corpul, nu îl sabotezi

         În cazul unei diete, riști mai degrabă să îți sabotezi corpul pentru că îți induci un mod restrictiv și nesănătos de relaționare cu mâncarea. Reeducarea alimentară te învață mai degrabă cum să îți asculți corpul și cum să consumi doar ceea ce îți face bine, când îți face bine. În acest fel, ajungi să te raportezi sănătos la mâncare pe termen lung. Până la urmă, tocmai acesta este motivul pentru care o dietă poate eșua chiar la final, iar reeducarea alimentară este o soluție pe termen lung. Cea din urmă te învață să iubești noul mod în care te bucuri experiențele culinare de zi cu zi și să continui în acest fel chiar și după ce ți-ai atins obiectivul de a slăbi, spre exemplu.

Îți modifici total starea de spirit

         Un alt motiv pentru care poți avea certitudinea că reeducarea alimentară te va salva de chinul dietei și va avea rezultate cu mult mai bune este faptul că acesta îți modifică chiar și starea de spirit. Față de o dietă restrictivă, în cadrul căreia te poți simți stresat și epuizat, soluția reeducării alimentare îți permite să fii plin de energie și bine dispus. Dacă introduci în alimentația ta zilnică doar alimente pline de culoare, vitalitatea și energia ta vor atinge un alt nivel și vei avea o stare de bine generală.

         În concluzie, reeducarea alimentară face mult mai mult decât o simplă dietă. Acesta din urmă funcționează doar pe termen scurt și poate avea urmări grave pentru sănătate, pe când reeducarea alimentară îți va schimba total stilul de viață, reducând stresul și crescându-ți nivelul de energie. Nu vei mai fi nevoită să stai cu cântarul pentru alimente după tine și nici să te îngrijorezi de kilogramele în plus, pentru că a mânca mai sănătos înseamnă și a-ți regla greutatea prin nutriție adecvată!

Sursa foto: unsplash.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*