Ai nevoie de un avocat daca divortul este unul amiabil?

Nu toate casatoriile sfarsesc in modul in care gandim: o parte este gata sa puna capat casatoriei, cealalta parte este disperata sa remedieze problema sau ambele parti cauzeaza o distrugere cat mai mare posibila. In multe cazuri, divorturile se termina pe cale amiabila. Ambele parti sunt de acord in anumite conditii, cum ar fi custodia copiilor lor minori, impartirea averii, etc.

Daca suna familiar, sunteti norocos. O separare amiabila face ca lucrurile sa fie mai usoare pentru ambele parti pe termen lung. Cu toate acestea, este posibil sa aveti nevoie sa angajati un avocat.

De ce inca mai aveti nevoie de reprezentare

Alegerea de a nu angaja un avocat de divort – indiferent daca va separati de sotul / sotia dvs. amiabil sau nu – poate face o diferenta. Alegerea de a nu angaja un avocat de divort este ca si cum ati alege sa va reprezentati in orice alt caz de judecata: nu sunteti familiarizati cu legea ca un avocat. Contacteaza un avocat bun in divort daca relatia de cuplu nu mai functioneaza.

Probleme importante pot aparea pe parcursul procesului si astfel va puteti simti coplesiti si poate ca nu veti stii ce sa faceti. Un avocat bun va fi capabil sa ia in considerare toate activele dvs., sa se ocupe de toate documentele cu grija si sa va aduca pe dvs. si pe sotul dvs. pe drumul spre separarea legala.

Am nevoie de un avocat de divort daca suntem de acord cu totul?

Din pacate, o multime de „divorturi amicabile” se transforma in probleme reale. Indiferent cat de cordial poate parea un divort, procesul este dureros. O uniune intre dvs. si sotul dvs. se incheie, ceea ce este stresant. Datorita naturii emotionale a divortului, nu stiti niciodata cum va puteti simti si reactiona. Daca se intampla acest lucru, avocatul dvs. de divort va fi acolo pentru a face fata tuturor problemelor.

Aveti copii minori

Copiii sunt singurul motiv pentru care ar trebui sa obtineti reprezentare, chiar si in timpul unui divort amiabil. Chiar daca tu si sotul / sotia dvs. decideti custodia impartasita, este important un avocat sa se ocupe de toate documentele si sa va protejeze copiii. Intr-un divort, copiii au cel mai mult de suferit si de aceea trebuie sa evitati o astfel de situatie. Un avocat va poate fi de un real ajutor si va poate ajuta sa faceti lucrurile asa cum trebuie, in interesul minorilor. Intra pe realitatearomaneasca.ro si afla mai multe lucruri utile.

O parte doreste sau are nevoie de pensie alimentara

Pensia alimentara este complicata mai ales daca un parinte nu are un serviciu  in timp ce celalalt este furnizorul principal de venit. Avocatul dvs. de divort va va asigura ca va puteti indeplini toate obligatiile din punct de vedere legal.

Separati fara probleme si fara durere

Chiar daca aveti un divort amiabil, separarea de sotul dvs. nu este niciodata un proces usor. Un avocat specializat in divorturi va va oferi linistea de care aveti nevoie astfel incat sa depasiti mai usor aceasta perioada delicata.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*