Ai în plan să îți renovezi locuința? Descoperă aici cum poți scăpa de detaliile inestetice din casa ta

O locuință frumoasă și curată, în care totul să fie cât mai estetic posibil este idealul la care aspirăm fiecare dintre noi. Cu toate acestea, în viața agitată pe care o ducem, detaliile inestetice pot să se acumuleze și să își facă simțită prezența. Fie că este vorba despre niște cabluri încurcate și care sunt la vedere, pete pe pereți sau obiecte cărora nu le găsim locul, există modalități eficiente de a scăpa de aceste aspecte. Dacă ești și tu ca noi și apreciezi organizarea și frumosul, mai jos găsești câteva sfaturi de urmat pentru ca locuința ta să reflecte pasiunea ta pentru tot ceea ce este estetic.

Iată câteva modalități prin care îți poți transforma locuința într-o bijuterie

Organizează cât mai bine tot spațiul

Primul pas în a scăpa de detaliile inestetice este să începi cu organizarea fiecărei camere în parte, chiar și a fiecărui colțișor. Investește timp în a-ți aranja obiectele în mod corespunzător. Folosește cutii de depozitare, rafturi și dulapuri pentru a-ți păstra lucrurile la locul lor. Procedând astfel, vei vedea cum încet-încet aspectul dezordonat va dispărea și o atmosferă mai ordonată și mai plăcută își va face apariția.

Gestionează cablurile, gadgeturile, electrocasnicele și restul accesoriilor

Cablurile încurcate și dispozitivele electronice dezorganizate pot să dea un aspect neplăcut locuinței tale. Pentru a scăpa de aceste detalii inestetice, poți să folosești soluții care să îți permită mascarea cablurilor. De asemenea, acordă atenție și detaliilor mărunte, dar care trebuie și ele să fie în concordanță cu fiecare încăpere. De exemplu, aruncă o privire la prizele și întrerupătoarele de la Savelectro și alege piese care să se potrivească cu mobila ta, mai ales în ceea ce privește culoarea. Acestea reprezintă o alegere foarte bună atunci când îți dorești ca totul să arate cât mai plăcut din punct de vedere vizual. 

 Nu lăsa pereții cu imperfecțiuni

Imperfecțiunile sau petele de pe pereți pot să distrugă aspectul estetic al unei camere. Un strat nou de vopsea poate face minuni în acest sens. Alege culori neutre sau pastelate care să ofere un aspect proaspăt și liniștitor. De asemenea, poți să adaugi decorațiuni precum tablouri, oglinzi decorative sau rafturi pentru a atrage atenția asupra acestor elemente, iar în acest mod imperfecțiunile nu vor mai fi atât de evidente, dacă nu ai timp să le repari.

Lumina este aliatul tău

Iluminatul bine gândit poate ascunde multe detalii inestetice. Poți să folosești lămpi de podea sau de birou pentru a crea zone de iluminat ambiental, zone în care aspecte frumoase ale încăperii să fie evidențiate. În plus, un iluminat bine plasat poate să ofere o senzație de spațiu mai mare și mai aerisit.

Folosește-te de tot spațiul pe care îl ai

Dacă te confrunți cu un spațiu limitat, poți să transformi detaliile inestetice în avantaje prin crearea de spații multifuncționale. De exemplu, un colț de lectură confortabil poate să acopere o zonă cu parchet uzat sau pete. Cu mobila potrivită, poți să optimizezi fiecare colțișor și să-l faci util și atrăgător, trebuie doar să îți pui spritul ludic în acțiune.

Prin urmare, nu trebuie să fii perfecționist sau să te stresezi mult cu organizarea pentru a avea o locuință în care confortul se îmbină cu esteticul. Doar cu puțină planificare și inspirație, poți cu ușurință să îndepărtezi acele detalii pe care tu le consideri inestetice în casa ta.

Sursă foto: pexels.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*