Daca esti la inceput de drum cu afacerea ta in sfera brutariilor si patiseriilor sau planifici sa deschizi o intreprindere in aceasta industrie, trebuie sa te asiguri ca ai intotdeauna la indemana anumite produse. De exemplu, orice brutarie are nevoie de drojdie. Asta inseamna ca trebuie sa gasesti un producator drojdie cu experienta in industrie care iti va suplini afacerea cu diverse tipuri de drojdie.
Asadar, iata cateva ingrediente pe care trebuie sa le ai in intreprinderea ta de panificatie! Desigur, vom omite ingrediente precum faina, apa sau sarea, pentru ca sunt evidente!
- Drojdie sau maia
Nu putem incepe aceasta discutie altfel decat de la drojdie sau maia, pentru ca, pe langa faina si apa, sunt absolut indispensabile pentru o afacere de succes. Pentru ca aluatul pe care-l pregatesc brutarii sa fie pufos, gustos si aromat, trebuie sa explorezi piata si sa identifici un producator drojdie care se potriveste afacerii tale.
De exemplu, poti apela la LeSaffre, care ofera o gama variata de drojdie, dar si maia, daca cumva vrei sa pui in vanzare si paine din maia. Aceasta are foarte multe beneficii si, in ultima vreme, este din ce in ce mai populara printre consumatori!
- Amelioratori de panificatie
Un ameliorator de panificatie contine mai multe ingrediente, precum adjuvanti tehnologici si aditivi. Aceste ingrediente deseori provin din cereale, dar pot fi amestecate in functie de o formula anumita.
Scopul amelioratorilor de panificatie este de a facilita munca brutarilor. In primul rand, acestia asigura elasticitatatea si extensabilitatea aluatului. In al doilea rand, un ameliorator de panificatie controleaza fermentatia si retentia de gaz, astfel consolidand actiunea drojdiei. In al treilea rand, amelioratorii controleaza procesul de coacere, asigurand cresterea eficienta a aluatului.
Daca nu stii unde sa gasesti amelioratori de panificatie, contacteaza acel producator drojdie pe care l-ai ales si verifica daca are la vanzare si amelioratori.
- Premixuri de panificatie
Premixurile de panificatie contin amelioratori (ingrediente reologice), ingrediente functionale, precum faina integrala sau semintele, si componente de gust, precum maiaua. Aceste premixuri sunt folosite pentru anumite produse speciale – produse de panificatie cu semine, produse cu secara sau cozonac, de exemplu.
Aceste premixuri se adauga direct in faina, iar brutarii nu trebuie sa adauge niciun alt ingredient auxiliar, astfel facilitandu-si munca.
- Mixurile pentru decor
Daca vrei sa pui in vanzare paine sau alte produse de panificatie cu seminte, trebuie sa gasesti un distributior de mixuri de seminte. Acestea sunt absolut esentiale, pentru ca nu doar ofera produsului un aspect exterior placut, dar si asigura un aport caloric si nutritiv mai ridicat.
Daca nu ai premixuri de panificatie care sa contina si seminte, poti folosi mixurile de seminte si in aluat. Brutarii spun ca semintele trebuie sa reprezinte 20% din cantitatea fainii pentru a scoate din cuptor o paine gustoasa si nutritiva.
Daca inca esti in cautare de un producator drojdie sau alte produse de panificatie, contacteaza imediat echipa LeSaffre, care este un nume de top in industria drojdiilor si a proceselor de fermentatie. Compania are 81 de filiale in 51 de tari, astfel asigurand producatorii locali cu ingrediente de calitate!
Lasă un răspuns