5 utilizări uzuale pentru piatra spartă

piatra concasata Brasov

Piatra spartă este folosită frecvent pentru amenajarea teritoriului sau ca agregat pentru construcții și diferă de pietriș prin faptul că este mai ascuțită și mai colțuroasă. Este produsă dintr-o varietate de materiale, inclusiv nisip, calcar, pietriș, oțel, lut și perlit. Piatra spartă este o resursă vloroasă pentru industria transporturilor, amenajarea teritoriului și multe altele. Dacă v-ați gândit să utilizați acest material pentru un proiect de proprietate rezidențială sau comercială, iată mai jos cinci moduri comune în care este utilizat și în care îl puteți încadra în planurile dvs. de design.

1. În construcția de drumuri

Piatra concasată joacă un rol important în construcția drumurilor. Este folosită la fabricarea asfaltului pentru drumuri și la aleile de acces. Claritatea și forma colțuroasă a pietrelor oferă rezistență asfaltului, deoarece acestea se așează la locul lor și se fixează bine. De asemenea, este folosită pentru a face ciment pentru alei și trotuare sau unii aleg să le folosească liber, fără a fi adăugate într-un amestec, pentru a crea un aspect decorative plăcut.

2. Pentru uz casnic și comercial

Piatra concasată are un rol important în construcții comerciale, fiind adesea folosită pentru a construi clădiri de birouri din beton. Este robustă și are o durată de viață lungă, fiind utilizată ca strat de bază sau substrat. Piatra concasată este folosită de asemenea, pentru a face terase de ciment și pentru case, deoarece rezistă în fața elementelor naturii.

3. Amenajarea teritoriului

O altă întrebuințare a pietrei sparte este la amenajarea teritoriului. Este o modalitate excelentă de a adăuga un aspect mai interesant gazonului, iar mulți proprietari de case sau de afaceri o folosesc pentru căi de access sau pentru alei, în jurul plantelor și copacilor sau în fântâni, pentru un aspect decorativ sofisticat.

4. Pentru țărmuri

Pietrele protejează țărmurile de eroziunile cauzate în timp de apă și gheață. Sunt folosite pentru protecția țărmului și joacă un rol crucial în păstrarea frumuseții și siguranței plajelor. Piatra concasată este necesară pe plaje mai ales în perioadele de valuri extrem de mari.

5. În hrana pentru pui

Piatra concasată la dimensiuni mai mici este adesea măcinată și adăugată în hrana pentru pui, ca uruială, deoarece păsările de curte au nevoie de minerale și particule granuloase în dieta lor, pentru o digestie sănătoasă. Mulți fermieri apelează la agregate pentru a furniza substanțe nutritive pentru păsările lor.

Dacă sunteți proprietarul unei case sau proprietarul unei companii și sunteți în căutare de piatră concasată în Brașov, apelați cu încredere la noi.  Colegii noștri vă vor ajuta cu sfaturi și recomandări de folosire a pietrei concasate, dar și cu o gamă largă de oferte și servicii în domeniul construcțiilor. Vizitați-ne site-ul și contactați-ne cu încredere pentru a cere o ofertă!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*