3 atracții turistice pe care să le vizitezi în următoarea perioadă

arieseni cazare

Te-ai săturat de weekendurile petrecute acasă? Ei bine, oricând vrei să te relaxezi într-o zonă cu aer curat și plină de atracții turistice, nu ai nevoie decât de un bagaj micuț. Zona Munților Apuseni reprezintă una dintre cele mai căutate atracții turistice din țara noastră. Atât fauna, cât și flora și numeroasele tradiții care se păstrează încă în ziua de azi te atrag să le descoperi.

Înainte de a pleca la drum, există câteva lucruri de care te poți ocupa chiar de acasă. Printre ele se numără găsirea celor mai bune pensiuni Arieseni, ideal să fie localizate cât mai aproape de punctele de interes. Rămâi alături de noi și cunoaște trei atracții turistice pe care trebuie neapărat să le vizitezi în perioada următoare!

  1. Lacul Tarnița

Cu precădere în ultimele luni, lacul Tarnița a fost luat cu asalt de tot mai mulți turiști. Nici nu e de mirare, întrucât până nu demult plimbatul cu skijet-ul și tot felul de alte mijloace de transport pe apă erau permise. Cu toate acestea, toate aceste activități sunt astăzi interzise. Lacul este unul de acumulare și are o suprafață de peste 215 hectare. Mai mult, lungimea lui este de 8 kilometri, perfect pentru a te bucura de un weekend liniștit.

  • Detunata Golașă

Începând cu anul 1936, Detunata Golașă a fost declarată rezervație. Aici te poți bucura de peisajul mirobolant al unei așezări mai puțin obișnuite în țara noastră. Potrivit specialiștilor, această zonă a fost construită prin intervenția naturii și constă în iviri de bazalte. În timp ce la poalele ei există păduri de conifere, pe suprafața ei se află bazaltele prăbușite.

  • Parcul Național Apuseni

Îți dorești să îți bei cafeaua în fiecare dimineață într-un peisaj de poveste? Parcul Național Apuseni este deja parte a Patrimoniului UNESCO. Acesta găzduiește numeroase peșteri și cascade impresionante, de care te vei îndrăgosti la prima vedere. În plus, fiecare dintre ele are o poveste anume, pe care o vei putea descoperi pas cu pas în zilele petrecute acolo.

Pentru a te bucura de o cazare la nivelul așteptărilor tale, pensiunea Onelia te așteaptă cu servicii de excepție atât pentru tine, cât și pentru întreaga ta familie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*