3 aspecte in functie de care alegem canapele living

3 aspecte in functie de care alegem canapele living

Alegerea unei canapele pentru living, precum si a altor obiecte de mobilier, nu este o activitate care intervine doar in momentul in care trebuie sa va mobilati casa. Daca ati achizitonat o noua locuinta sau mobila veche s-a stricat, nu trebuie sa stati prea mult pe ganduri si sa incepeti sa identificati cele mai bune articole pentru nevoile dumneavoastra.

Pentru o alegere mai simpla si rapida, iata doar trei aspecte pe care sa le urmariti atunci cand alegeti canapeaua potrivita pentru living:

  • Materialul. O canapea tapitata cu stofa clasica este o canapea placuta ca si aspect, dar poate mai dificila la intretinut. Curatarea va necesita un pic de timp, iar petele este posibil sa ramana, insa aspectul tapiteriei noi este foarte placuta.

Similara cu aceasta din unele perspective este stofa alcatuita din microfibre, de genul catifelei. Estetic, imbraca extraordinar de bine aritcolele de genul acesta – canapele living sau coltare -, insa la curatat, la fel, veti avea cateva batai de cap. Totusi, avantajul este ca petele nu se vor vedea atat de pronuntat pe o astfel de tapiterie.

Tapiteria din piele ecologica, in schimb, este preferatele clientilor din punct de vedere al modului de curatare. O laveta usor umeda imbibata cu putin detergent este suficient pentru a scoate aproape orice pata. Nu va fi necesar sa aduceti o echipa de specialisti pentru a va curata canapeaua si nici sa utilizati huse pentru a ascunde petele care nu se mai iau.

  • Functionalitatea. Pe langa estetica unei canapele, aceasta trebuie sa aiba si o anumita functionalitate. Este alegerea dumneavoastra daca o veti utiliza doar ca pe o canapea unde sa va relaxati in timp ce priviti la televizor sau serviti o cafea cu prietenii sau daca doriti sa se si transforme in pat la momente de nevoie.

O canapea cu functie de extensie este la fel de placuta din punct de vedere estetic precum una fix, diferenta o va face pretul. Veti considera ca merita sa investiti in canapele living extensibile atunci cand stiti ca de-a lungul timpului ati fost incojurat de multe persoane, iar vizitele apropiatilor nu va sunt deloc straine. In astfel de situatii, si livingul se poate transforma pentru o noapte sau doua intr-un loc potrivit pentru dormit. Extensia canapelelor este de mai multe tipuri asa ca va trebui sa tineti cont de spatiul pe care il aveti pentru a alege modelul cel mai potrivit.

  • Dimensiunea. Probabil aspectul care restrange cel mai mult aria de cautare este dimensiunea piesei. Lungimea acesteia este esentiala atunci cand dorim sa alegem canapeaua potrivita pentru living. O proportionare corecta poate fi cheia succesului pentru o incapere placuta, armonioasa si primitoare.

Pentru un living de dimensiuni mici, o canapea mare nu va face decat sa restranga spatiul si sa ofere un aer de supra-aglomerare camerei. Decorul trebuie sa para foarte aerisit ca sa aveti parte de o stare de relaxare si nu de un context care sa va incarce energetic mai mult.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*