Profesorul și scriitorul Andrei Pleșu va fi prezent la Universitatea de Vest din Timișoara

Programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și cofinanțat de Consiliul Județean Timiș propune studenților dar și publicului timișorean o nouă conferință.

De această dată, va fi prezent scriitorul, filosoful și profesorul Andrei Pleșu, fost Ministru al Culturii, fost Ministru de Externe în Guvernul României, Rector fondator al Colegiului Noua Europă din București.

Titul conferinței este „Abisuri tematice. Ce întrebări își mai pun astăzi cercetătorii umaniști?” și va avea loc marți, 22 noiembrie 2022, de la ora 18:00, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara. Scriitorul și criticul listerar Mircea Mihăieș va asigura moderarea evenimentului.

Rectorul UVT prof.univ.dr. Marilen Pirtea a declarat: „E de fiecare dată o mare bucurie când Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara devine gazda unor personalități remarcabile precum domnul Andrei Pleșu. Subiectul ales este unul savuros, ce ne va stârni pofta de cunoaștere și ne va invita la reflecție. Sperăm ca publicul timișorean să dea în număr cât mai mare curs invitației noastre la o conferință ce va fi, cu siguranță, memorabilă”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*