Optimizarea vitezei unui website

Unul dintre cele mai importante aspecte in actiunea de optimizare site o are viteza. Aceasta joaca un rol important atat pentru productivitatea bussines-ului, cat si pentru prima interactiune cu un posibil client. Datorita statisticilor care releva faptul ca vanzarile cresc atunci cand site-ul se misca mai repede, inclusiv companiile mari precum Amazon sau eBay au investit sume colosale pentru a-si marii viteza de incarcare a paginilor. Google a anuntat ca site-urile optimizare si care se mica mai repede, vor avea un plus de vizibilitate in rezultatele cautarilor.

Astfel, mai jos voi prezenta cativa pasi care ajuta considerabil la sporirea vitezei unui site.

  • Alegeti o gazduire de calitate, indiferent de tehnicile de optimizare pe care le veti aplica, gazduirea va poate trage inapoi. Trebuie sa fiti atenti cand va alegeti hostingul, pentru ca multi furnizori web aleg sa monteze mai multi clienti pe acelasi server, de aceea recomand achizitionarea unui server dedicat, pentru ca functioneaza independent de restul clientilor, iar viteza este net superioara. De multe ori o agentie web design va veni in ajutorul dvs. cu solutii si din acest punct de vedere.
  • Extensiile potrivite pentru pozele din site. Acest detaliu va poate ajuta in vederea economisirii de spatiu lucru care imbunatateste considerabil viteza de incarcare unui site de prezentare.
  • Optimizarea si comprimarea css, un lucru esential, astfel va trebui sa aveti in vedere ca proprietatile din cadrul obiectelor css sa fie definite o singura data, fara a se repeta in alte zone, evitand astfel incarcari inutile
  • Arhivarea fisierelor javascript este un lucru benefic pentru website-ul dvs, insa va recomand ca inainte de a efectua orice manevra de arhivare sau comprimare sa pastrati o copie de rezerva a fisierelor js.
  • Se recomanda de asemenea comprimarea http pentru o viteza de transmitere a datelor mai buna
  • Implementarea paginilor de tip cache, o ethnic foarte buna pentru a evita supraincarcarea serverului si a oferii o incarcare a paginilor la o fractiune distanta.

Pe langa toate acestea, special pentru utilizatorii WordPress, va recomand un plugin care se ocupa de toate acestea in mod automat ( WP Rocket ) toate fiind la un singur click distanta!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*