Cum se întreține espressorul

BF Drinks

Mașinile moderne de cafea, espressoarele și aparatele de cafea complet automate sunt de obicei echipate cu programe automate de autocurățare care reduc întreținerea la minimum. Pentru a obține rezultate perfecte de curățare și pentru a putea produce din nou băuturi gustoase, este recomandabil să folosești detergenți profesionali pentru curățare.

Poți comanda detergenți profesionali pentru curățarea eficientă a espressorului din magazinul online bfdrinks.ro. Se potrivesc perfect cu mașinile de cafea cu filtre uzate și cu mașinile de cafea complet automate. Agenții de curățare îndepărtează murdăria obișnuită, cum ar fi calcarul, cafeaua, grăsimile și reziduurile de lapte, într-un mod deosebit de delicat, fără a deteriora aparatul de cafea. În acest fel, dispozitivul tău va rămâne în stare de funcționare mult timp.

Igiena espressorului pe primul loc

Indiferent dacă sunt aparate de cafea folosite în mod privat sau comercial  – igiena ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc. Dacă un espressor de cafea nu este curățat în mod regulat, bacteriile și mucegaiul se vor depune și apar mirosuri neplăcute. Mediul umed și întunecat din interiorul aparatului de cafea este habitatul ideal pentru acești dăunători. 

Dacă mașina de cafea este neglijată chiar și pentru o perioadă mai lungă de timp, murdăria blocată de obicei nu mai poate fi îndepărtată complet. Atunci nu se mai poate vorbi despre bucuria de a savura o cafea delicioasă. Igiena impecabilă împiedica ingredientele folosite, precum apa, laptele şi boabele de cafea, să fie contaminate cu depuneri de calcar sau reziduuri vechi de cafea. Detartrarea și igiena regulată cu detergenți profesionali sunt esențiale pentru a menține gustul și aspectul băuturilor calde. Și nu numai atât, oricine are grijă de espressorul său, prelungește automat durata de viață a dispozitivului.

Calcar, cafea și grăsime – detergenți profesionali

Cu detergenți profesionali, sunt îndepărtate diferite tipuri de murdărie. Pudra de cafea care conține ulei și grăsime se instalează în nișe și crăpături. În recipientul de apă sau în furtunurile și racordurile fixe de apă se formează depuneri de calcar, iar în spumatorul de lapte al espressorului se găsesc resturi de lapte. Este necesară detartrarea atentă și curățarea cu diferiți detergenți profesionali. Detergenții profesionali pentru espressoare au fost special dezvoltați pentru detartrarea și curățarea aparatelor de cafea. Au două sarcini importante de îndeplinit: pe de o parte, trebuie să îndepărteze bacteriile, calcarul și mucegaiul, iar pe de altă parte, nu trebuie să pună în pericol sănătatea umană. 

În zilele noastre, detergenții profesionali care conțin agenți tensioactivi, fosfați și acizi organici și anorganici și-au dovedit eficacitatea. După ce ai utilizat detergent profesional, pur și simplu poți clăti cu apă espressorul. Aceasta înseamnă că nu există reziduuri în cafea, ceai sau cappuccino care le-ar putea afecta gustul chiar și imediat după curățarea aparatului.

Detergenți profesionali – Tipuri

Detergenții profesionali pentru espressoare sunt disponibili într-o mare varietate de modele: detergenți lichizi, tablete de curățare, detergenți sub formă de pudră și tablete detartrante. Agenții de curățare lichizi și-au dovedit eficacitatea în mod special. Concentratul de curățare este pur și simplu diluat cu apă și trecut prin mașină folosind un program de curățare. Zonele greu accesibile, cum ar fi duza de spumare a laptelui și furtunurile, pot fi curățate optim de reziduurile de lapte cu agentul de curățare lichid. Tabletele de curățare sunt la fel de eficiente ca detergenții lichizi. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*