Cum se îngrijește corect încălțămintea din piele naturală după 3 reguli simple

În alegerea încălțămintei, pe lângă aspect, un criteriu de bază îl constituie confortul. Lăsând deoparte pantofii stiletto, care sunt gândiți să arate, nu să se simtă excepțional, nimeni nu își dorește să petreacă o zi întreagă într-o pereche de încălțări incomode. 

Pe lângă prețurile mai piperate decât în cazul celorlalte materiale (justificate, de altfel, de calitatea superioară), pielea naturală nu e cel mai simplu de îngrijit, având nevoie de mai multă atenție și fiind mai sensibilă la anumiți factori – însă merită din plin efortul.

Cu aceste 3 reguli simple, te vei bucura mai mult timp de încălțămintea ta din piele naturală

Purtare

Încălțămintea din piele naturală este versatilă și, de principiu, durabilă. Totuși, ploaia nu e cea mai bună prietenă a ei, pentru că o usucă și o încrețește, iar culorile i se estompează. De aceea, regula e să folosești un produs care să asigure impermeabilitatea, precum ceara sau spray-urile speciale. 

Dacă, totuși, s-a întâmplat să te ia prin surprindere o ploaie de vară, usucă bine pantofii și lasă-i o oră înfundați cu hârtii de ziar mototolite, care să absoarbă complet apa, după care îndepărtează-le și așteaptă ca încălțămintea să se usuce complet, la temperatura camerei. 

În plus față de această regulă, specialiștii recomandă și purtarea alternativă a perechilor de pantofi, astfel încât degradarea să nu se producă accelerat. De aceea, dacă vrei să îți extinzi colecția, găsești încălțăminte de damă din piele aici, pe ePieleNaturală.ro, așa încât să poți varia cât mai mult și să nu fie nevoie să te desparți de încălțările preferate prea curând. 

Curățare

Încălțămintea din piele naturală nu are nevoie de mult mai multe produse decât cea din materiale sintetice. Totuși, fiind vorba despre un material natural, e firesc să îi acorzi o atenție suplimentară, pentru că e mai predispus la deteriorare dacă intră în contact cu diverși factori. 

Nu lăsa niciodată încălțămintea murdară când te întorci din oraș. Dacă e vorba doar despre puțin praf, o perie (ideal din păr de cal) sau o cârpă din bumbac ar trebui să fie suficiente. Dacă ai de a face cu pete mai dificile, găsești soluții speciale în magazine, care să te ajute să le îndepărtezi fără să afectezi materialul.

Pielea naturală „absoarbe” din mediul înconjurător toate substanțele cu care intră în contact, iar asta o poate degrada. De aceea e important să elimini murdăria înainte să se impregneze și să nu mai poată fi îndepărtată integral. 

Astfel, cu puțină disciplină, te vei bucura mult timp de o încălțăminte nu doar confortabilă, ci și care va arăta mereu ca nouă.

Depozitarea

Nu în ultimul rând, o regulă importantă vizează depozitarea, care trebuie făcută în spații uscate, bine aerisite, fără umezeală sau lumina directă a soarelui. Dacă s-a încheiat sezonul, recomandarea e să o așezi în cutie cu sanuri, pentru a nu se deteriora (dar poți folosi și produse mai accesibile, cum e hârtia). Ar fi bine să mai ai pliculețele cu silica gel, pentru că ele absorb umezeala și țin mucegaiul la distanță – așa că data viitoare când mai cumperi pantofi, nu le mai arunca

Dacă vei ține cont de acești pași deloc complicați, vei prelungi semnificativ durata de viață a încălțămintei din piele naturală și îi vei păstra și aspectul proaspăt.

Sursă foto: pexels.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*