Clarkia – Tinctura din trei plante pentru sănătatea sistemului digestiv

Clarkia – tinctură pentru sistemul digestiv, este un amestec de pulberi de plante (părți egale de coajă de Nuc-negru-american/Juglans nigra, muguri de Cuișoare/Syzyngium aromaticum și părți aeriene de Pelin/Artemisia absinthium) – 30%.

Ingrediente:

Nucul negru (Juglans nigra) este un arbore cu răspândire largă în America de Nord fiind utilizat de popoarele amerindiene grație acțiunilor sale antiparazitare, antiseptice, antibacteriene, antivirale și antifungice.

Nucul negru american este folosit larg în medicina naturistă grație calităților sale antiparazitare, în special substanței sale active – juglona. De altfel, colorantul din coaja sa neagră conține iod, un supliment cu efecte naturale antiseptice și antiparazitare.

Cu un conținut mare de elemente esențiale nutriționale, nuca neagră este recomandată în diferite afecțiuni gastro-intestinale și în prevenirea acestora.

Alte beneficii ale acesteia sunt îmbunătățirea circulației sângelui prin organism, adjuvant în caz de astm sau hipertensiune arterială. Un bun antifungic, nuca este folosită și în tratarea candidei, vaginozei bacteriale și a altor tipuri de infecții cu ciuperci și paraziți.

Tinctura de nuc negru se recomandă a fi administrată ca tratament în eliminarea paraziților intestinali:

  • parazitul Fasciolopsis Buskii, cel care determină apariția diverselor forme cancerigene;
  • Giardoza,
  • Oxiuraza,
  • Ascaridioza,
  • Teniaza,
  • Chist Hidatic.

Muguri de Cuișoare (Syzyngium aromaticum) Se spune că cuișoarele au un efect pozitiv asupra ulcerelor de stomac, pot fi utilizate pentru a diminua grețurile, vărsăturile și flatulența și pentru a stimula sistemul digestiv. Are acțiune antiseptică locală puternică și anestezică ușoară. Cuișoarele conțin sesquiterpene, acestea s-au dovedit a avea o activitate semnificativă in inducerea enzimei de detoxifiere a glutation S-transferazei in ficatul și intestinul subțire; capacitatea anticancinogenilor naturali de a induce astfel de enzime de detoxifiere se corelează bine cu capacitatea lor de a inhiba carcinogeneza chimică.

Sunt recomandate ca antiseptice, antiparazitare, antibacteriene, antifungice, antivirale, antiinflamatorii, tonice, stomahice (favorizează digestia), carminative(antibalonare), antiulceroase, antitrombotice, antioxidante si anticancerigene.

Cuişoarele sunt indicate în caz de viermi intestinali, balonare, gastrită, dispepsii, infecţii genito-urinare, etc.

Pelin (Artemisia absinthium) Calităţile pelinului sunt date de principiile sale amare (absintină, artabsina, anabsintina, etc), ulei volatil, vitaminele B6 şi C, substanţe de natură carotenoidică, fitosteroli, lactone, acizi organici, flavonoidele, lignani. Circa 35% din uleiul esenţial este compus din tujonă, substanţă toxică, dacă este administrată în exces.

Este un tonic amar, emanagog şi antihelmitic, colagog, antibacterian, antiseptic, schizoticid, carminativ, stimulează şi usurează digestia, tonic digestiv, stimulează secreția sucurilor gastro-intestinale.

La proprietăţile amare ale pelinului trebuie amintit şi un efect colotrop, stimularea funcţionalităţii vezicii biliare,  ceea ce contribuie la îmbunătăţirea stării generale.

Preparatele pe bază de pelin sunt indicate în cazurile de viermi intestinali, pentru stimularea apetitului, pentru detoxifiere, pentru vindecarea ulceraţiilor şi a rănilor purulente, în reumatismul articular, febră, infecţii, candidoză, hemoroizi, inflamații cronice ale aparatului digestiv, astenie, diaree, meteorism.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*